Contact
  • Krepšelis tuščias
Atsisiųsti Dokumentacija

Sandėliavimo ir paruošimo zona

Sandėliavimo zona

Maisto sandėliavimo patalpos reikalauja nuolatinės švaros. Po gaminimo lieka nemažai maisto likučių ir daugelis jas nuvalo nupurkšdami vandeniu. Visai šiai zonai reikalingas atitinkamas drenažas. Drenažas turi užtikrinti efektyvų paviršinio vandens surinkimą ir išlaikyti grindis švarias bei saugias.

Šaltose zonose drenažo sistema reikalinga surinkti susikondensavusį skystį. Tinkamiausias sprendimas sumontuoti trapus tiesiai po kondensato išleidimo angomis. Taip bus apsaugota patalpa nuo tykštančio vandens.

Paruošimo zona

Maisto ruošimas susideda iš įvairių procesų: plovimo,   skutimo, šveitimo, pjaustymo. Po šių procesų lieka daug maisto šiukšlių, kurios vandeniu nuplaunamos į kriaukles ar kitas nuotekų surinkimo vietas.

Tinkamas drenažo išdėstymas užtikrina efektyvų paviršinio vandens surinkimą. Pagal reikalavimus parenkamas latakų   dydis ir pobūdis. Rekomenduojama, prie įėjimo įrengti     vandens surinkimo vietą, taip užkertant kelią nuotekų ištekėjimui į koridorių ar kitas patalpas. Gerai suprojektuotos sistemos turi turėti:

  • Nešvarumų indus
  • Lengvai nuimamas groteles
  • Lengvai išimamus sifonus